Őszi Pedagógiai Napok

November 13-án minden kapcsolódó szakmai rendezvényt online fogunk megtartani. Minden érdeklődő iskolából várjuk az érdeklődőket az alábbi programjainkkal kapcsolatban:

  • Kincskereső játék a digitális kompetenciák fejlesztésére

Az érdeklődő iskoláknak egy lépésről – lépésre kidolgozott kincskereső játékot kínálunk átadásra. Rejtvények, feladványok, tantárgyi feladatok helyes megoldásával juthatnak hozzá a 4-5 fős 5-8. évfolyamos csapatok azokhoz a „térképrészletekhez”, amelyeket összerakva megtalálhatják a “kincset”. A 10 csapatra tervezett digitális kompetenciákat igénylő játékban összesen 10-11 feladatot kell megoldani.
A “Jó gyakorlat” anyagát emailen eljuttatjuk a programunkra regisztráló iskoláknak. A konzultációt TEAMS értekezlet keretében tartjuk, melynek linkjét és a kapcsolódó tudnivalókat szintén megküldjük a jelentkezőknek.

  • Radosza gyűrű – egy fejlesztőeszköz, mely bármely órán használható

A 2017-2018. tanévben a legnépszerűbb programunk volt a Radosza gyűrű bemutatása. Az ott jelenlévő külsős óvónők, fejlesztőpedagógusok és tanítók egybehangzó véleménye volt, hogy jó lenne használni ezt az eszközt minden osztályban. A számológyűrű lehetőséget nyújt műveletek értelmezésére, műveletek végzésére, összehasonlítására. Az írógyűrű segítségével lehet a helyesírást fejleszteni, de lehetőség van versek kiegészítésére, vagy akár mondatfajták felismerésére is. A gyűrű bármely tanítási óra bármely részében jól alkalmazható, jól támogatja a tanulási tevékenységet, jó motivációs eszköz. Az eszköz nagyon jól szolgálja a finom-motorika, szem-kéz koordináció, a térlátás, a logikus gondolkodás, a memória stb. fejlesztését.
A “Jó gyakorlat” anyagát emailen eljuttatjuk a programunkra regisztráló iskoláknak. A konzultációt TEAMS értekezlet keretében tartjuk melynek linkjét és a kapcsolódó tudnivalókat szintén megküldjük a jelentkezőknek.

  • A továbbtanulás érdekében: Szociális kompetenciák fejlesztése 5-8. évfolyamon

A jó gyakorlat bemutatja hogyan lehet ötvözni az életpálya-építést és az életvezetési ismereteket elsősorban az osztályfőnöki órákon. Fontos, hogy a tanulók elsajátítsák az élethosszig tartó tanulás készségét és szükségességét. Ezeken az 5-6. évfolyamos órákon elsősorban az önismeretre, társismeretre, a pozitív énkép kialakítására helyezzük a hangsúlyt.
7-8. évfolyamon elsősorban a továbbtanulásra készülnek. A munka során olyan életpálya-építési kompetenciák fejlesztése történik, mint önmeghatározás, önbemutatás, stratégiaépítés, és stratégia megvalósítás. Ezeknek a készségeknek, képességeknek a segítségével sikeresebb lehet a tanulók továbbtanulása, kevesebb lehet az iskola és pályaelhagyó közöttük.
A “Jó gyakorlat” anyagát emailen eljuttatjuk a programunkra regisztráló iskoláknak. A konzultációt TEAMS értekezlet keretében tartjuk melynek linkjét és a kapcsolódó tudnivalókat szintén megküldjük a jelentkezőknek.

Általános iskolai programok – Őszi Pedagógiai Napok

Alapfokú művészeti iskolai programok – Őszi Pedagógiai Napok