Első “E” osztály

Szabó Kinga Helga tanító – 1.e osztály: Kézműves irányultság

Szabó Kinga Helga (Kinga néni) vagyok, családommal élek Maglódon. 2015 óta a maglódi általános iskolában tanítok. Jelenleg a 4.e osztály osztályfőnöke vagyok. Pedagógiai végzettségemet 15 évvel ezelőtt szereztem Debrecenben. Gyermekkorom óta pedagógus szerettem volna lenni.

Sok játékkal, mesével szeretném a kis elsősök számára megkönnyíteni az óvodából az iskolába való zökkenőmentes átállást.

Fontosnak tartom, hogy a gyerekek játékosan tanulhassanak, élményeket szerezhessenek és tehetségüket kibontakoztathassák, hiszen mindannyian különbözőek és tehetségesek vagyunk valamiben. A boldogságórák a testi-lelki egészséghez segítenek majd hozzá, a foglalkozások alatt fejlődik a pozitív, optimista gondolkodás is.

Tanításomban elsődleges szempont az életre nevelés, a problémamegoldó készség, a logikus gondolkodás és a kreativitás fejlesztése.  Ez utóbbihoz sokban hozzájárul majd a kézműves szakkörön a közös alkotás öröme.

Hiszem, hogy a gyerekek lelki fejlődéséhez elengedhetetlen a szülőkkel való megfelelő együttműködés. Csak közösen tudjuk a gyermek személyiségét formálni, tudását fejleszteni, ezáltal hozzásegíteni ahhoz, hogy boldog, kiegyensúlyozott gyermek, majd felnőtt váljon belőle.

Nagy izgalommal várom a kézműves szakirányú osztályba érkező gyerkőcöket.

Vissza